Ποια η μέθοδος και το κόστος για την κατασκευή Mobile Εφαρμογής
Ποια ενδεδειγμένη μέθοδο ακολουθούμε για την κατασκευή mobile εφαρμογής
Κάθε mobile εφαρμογή είναι διαφορετική με ξεχωριστές λειτουργίες. Ωστόσο ακολουθούμε συγκεκριμένη και ενδεδειγμένη μέθοδο κατασκευής για κάθε εφαρμογή που αναπτύσσουμε που εγγυάται την μέγιστη απόδοση, ταχύτητα και το ζητούμενο αποτέλεσμα. Μέσω της εξειδίκευσης και της εμπειρίας μας (πάνω από 850 έργα) διασφαλίζουμε την ομαλή διαδικασία κατασκευής
Βήμα – βήμα η κατασκευή mobile εφαρμογής
ΒΗΜΑ 1
Μελέτη – Ανάλυση της εφαρμογής: Αναλυτική καταγραφή όλων των λειτουργιών της εφαρμογής, επίλυση προβλήμάτων, καταγραφή τεχνολογιών και περιγραφή όλου του flow της εφαρμογής. Σκεφτείτε την Ανάλυση του έργου ως τα σχέδια του αρχιτέκτονα πριν το κατασκευαστικό έργο.
ΒΗΜΑ 2
Σχεδιασμός όλων των views της εφαρμογής από τον in-house mobile designer. Με τον τρόπο αυτό γνωρίζετε εκ των προτέρων τον τρόπο εμφάνισης και λειτουργίας της εφαρμογής ενώ μπορείτε να παραθέσετε τις παρατηρήσεις σας για οτιδήποτε θέλετε να αλλάξουμε (π.χ. κάποιο χρώμα). Πρόκειται ουσιαστικά για την απεικόνιση της εφαρμογής.
ΒΗΜΑ 3
Κατασκευή – Ανάπτυξη κώδικα για τις τεχνολογίες Android και iOS. Με λίγα λόγια η κατασκευή – ανάπτυξη του πηγαίου κώδικα της εφαρμογής.
ΒΗΜΑ 4
Κατασκευή Διαχειριστικού Περιβάλλοντος (admin panel). Σχεδόν κάθε mobile εφαρμογή συνοδεύεται από ένα web περιβάλλον από το οποίο ο διαχειριστής (εσείς) μπορεί να πραγματοποιεί ένα μεγάλο εύρος αλλαγών στην mobile εφαρμογή (ενδεικτικά: δημιουργία/επεξεργασία/διαγραφή περιεχομένου, διαχείριση χρήστών κτλ.)
ΒΗΜΑ 5
Εγκατάσταση και παραμετροποίηση του διακομιστή (server) που θα φιλοξενήσει τα αρχεία της mobile εφαρμογής. Ο server είναι ένα απαραίτητο εργαλείο για την μετάδοση των δεδομένων της mobile εφαρμογής προς τους χρήστες, μέσω του internet. Οι επιδόσεις του server είναι ένα κρίσιμο κομμάτι όλου του συστήματος, καθότι όσο πιο αποδοτικός ο server τόσο πιο γρήγορη είναι η ταχύτητα της mobile εφαρμογής.
ΒΗΜΑ 6
Tests της εφαρμογής και παράδοση του project. Διόρθωση οποιωνδήποτε σφαλμάτων προκύψουν και test σε εκατοντάδες συσκευές κινητών.
ΒΗΜΑ 7
Ανέβασμα σε Google Play (Android) και App Store (iPhones). Η εφαρμογή μπορεί να ανέβει σε δικό σας λογαριασμό (αναλαμβάνοντας οι ίδιοι τα αντίστοιχα έξοδα των Stores, βλ. παρακάτω) ή μπορεί να ανέβει στον δικό μας λογαριασμό. Για τον τελικό χρήστη που θα κατεβάσει την εφαρμογή δεν υπάρχει καμία διαφορά ανεξάρτητα σε ποιον λογαριασμό θα ανέβει.
Σχετικά με το κόστος για τη κατασκευή mobile εφαρμογής
Τα δεδομένα κόστη είναι τα εξής:
- Μελέτη/Ανάλυση έργου (εφάπαξ κόστος)
- Σχεδιασμός/Design (εφάπαξ κόστος)
- Κατασκευή – Ανάπτυξη κώδικα (εφάπαξ κόστος)
- Κατασκευή Διαχειριστικού Περιβάλλοντος (εφάπαξ κόστος)
- Κόστος server στον οποίο θα φιλοξενηθούν τα αρχεία της εφαρμογής (ετήσιο κόστος)
- Κόστος συντήρησης – υποστήριξης, μετά την κατασκευή (ετήσιο κόστος)
- Κόστος για το Google Play = 25€ (εφάπαξ κόστος)
- Κόστος για το App Store = 90€ (ετήσιο κόστος)
Από τι εξαρτάται το κόστος;
- Από τις λειτουργίες και τις απαιτήσεις της εφαρμογής. Όπως αναφέραμε παραπάνω, αυτές προκύπτουν και καταγράφονται αναλυτικά στην Μελέτη – Ανάλυση του έργου (ΒΗΜΑ1). Όσες περισσότερες λειτουργίες έχει μια mobile εφαρμογή, τόσο περισσότερο αυξάνεται το κόστος της.
- Από τις συνολικές εργατοώρες που απαιτούνται για την υλοποίηση του έργου.
- Από την εμπειρία και εξειδίκευση της εταιρείας που θα αναλάβει την κατασκευή mobile εφαρμογής. Είναι λογικό ότι μια εταιρεία με μεγάλη εμπειρία θα ζητήσει μια τιμή ανάλογη με την εμπειρία και εξειδίκευση της, παρέχοντας το ανάλογο αποτέλεσμα.
- Από το χρονικό περιθώριο (deadline) κατασκευής της που τίθεται από εσάς. Όσο πιο πιεστικό, τόσο περισσότερο μεγαλώνει το κόστος.
Υπάρχει στάνταρ κόστος;
Αν διαβάσατε τα παραπάνω, τότε καταλαβαίνετε ότι δεν υπάρχει στάνταρ κόστος. Κάθε περίπτωση εφαρμογής κρίνεται ξεχωριστά. Στην Progress Net έχοντας πολυετή εμπειρία και πάνω από 850 έργα ολοκληρωμένα μπορούμε να σας καθοδηγήσουμε βήμα-βήμα για την κατασκευή mobile εφαρμογής, την ανάλυση του έργου, την κοστολόγηση του και τις καλύτερες πρακτικές που πρέπει να ακολουθηθούν για την επιτυχία του project.